Suzuki Swift poznat je po dosljednosti, pouzdanosti i odličnoj zabavi u vožnji, a novi facelift sa modernim dodirom trebao bi promijeniti ovaj prepoznatljiv Suzuki model. Revizija ovog dugovječnog modela za 2021. godinu donijela je izvrstan styling prednjeg kraja s redizajniranom rešetkom i prednjim svjetlima. Svi novi modeli sada imaju LED prednja i stražnja svjetla, koja su ranije bila rezervirana za modele viših kategorija.

Počnimo s najzanimljivijim značajkama potpuno novog Suzuki Swift za 2021:

 • Potpuno novi hibridni motor

Nikome ne bi trebala biti novost da mnoge vlade i svjetski čelnici imaju cilj da automobili budućnosti voze na struju, osim ako se posljednjih nekoliko godina ne skrivate u nekoj rupi. Većinu pojedinaca koji su do sada vozili na benzinski ili dizelski pogon sigurno će zanimati kako će električni ili hibridni motori raditi, a posebno kako i gdje možemo puniti naše automobile. Svakodnevna vožnja na posao možda i nije toliki problem, ali što je s dugim vožnjama? Za sada, opcija hibridnog motora pruža jako dobro rješenje. Hibridna vozila pokreće motor s unutarnjim izgaranjem koji radi zajedno s elektromotorom i koristi energiju pohranjenu u baterijama. Hibridni automobil Suzuki Swift ne zahtijeva stalni plug-in, jer se baterija puni kroz regenerirajući sustav preko motora s unutarnjim izgaranjem.

 • Prednosti hibridnog modela

Jedna od značajnih prednosti hibridnog automobila je da poboljšava ekonomičnost potrošnje goriva. To ne samo da će dati doprinos okolišu smanjenjem ukupnih emisija, već će vas i poštedjeti troška. Učinkovitost hibridnog automobila dodatno se povećava u gradskim područjima gdje su prometne gužve uobičajene, a zagađenje zraka predstavlja pravi problem. Suzukijev sveobuhvatni asortiman obuhvaća modele Vitara, Ignis, S-Cross i Swift, od sada isključivo u ponudi s blago-hibridnim benzinskim motorima.

 • Učinkovitost potrošnje goriva

Hibridni sustav motora značajno doprinosi učinkovitosti potrošnje goriva. Suzuki Swift je općenito prilično ekonomičan za vožnju. Iako je u 2021. benzin dosta skuplji nego prije, još se ne trebamo oprostiti s korištenjem benzina. Troškovi goriva kod hibrida će tu razliku anulirati jer će većina vozača trebati samo oko 4 litre goriva na 100 km vožnje.

 • Značajke

Suzuki je posljednjih godina napravio ogroman napredak u pogledu tehnologije i uobičajenih značajki svojih vozila pa je bilo zanimljivo vidjeti kako Suzuki Swift odgovara svojim automobilskim rivalima. Ovo su neke standardne značajke u novom Suzuki Swiftu 2021:

 • LED prednja svjetla s automatskom regulacijom visine
 • Upravljač presvučen kožom, sa komandama za audio, tempomat i hands-free telefoniranje
 • Električno podesivi retrovizori
 • Prilagodljivi tempomat
 • Automatski sustav kočenja pomoću radara (Radar Brake Support)
 • Pomoć pri kretanju uzbrdo (Hill hold control)
 • Pomoć pri naglom kočenju
 • Sigurnosni svjetlosni alarm

Sigurni smo da ćete se složiti kako se Suzuki Swift pozicionira na sam vrh svoje klase, u što se možete i sami uvjeriti ako se naručite za probnu vožnju. Suzuki Swift Hybrid model 2021.  godine nadogradnja je starijih Swift modela u pogledu značajki, s time da je zadržao iste prednosti kao i stariji modeli automobila. Vožnja je s njime i dalje praktična, udobna i bez napora. Ipak, najznačajnija su poboljšanja ocjena sigurnosti i potrošnja goriva, dok će vozači cijeniti manji automobil koji se lako parkira i koji ne šteti okolišu. Novi Swift je još učinkovitiji u potrošnji goriva u odnosu na još uvijek isplative starije modele, jer hibridne značajke čine znatnu razliku što se tiče uštede goriva.

Sviđa li vam se novi Suzuki Swift 2021? Obratite se Suzuki Antaresu na prodaja@suzuki-antarescentar.hr kako biste došli do ovog potpuno novog modela.