Zašto je Ignis jedan od najprodavanijih modela automobila Suzuki? Vjerojatno zato što najbolje spaja iskustvo kompaktnog automobila sa iskustvom kompaktnog terenskog SUV-a. To je okretno gradsko vozilo koje se lako vozi, ali nudi prostor, iskustvo vožnje i razmak od tla poput SUV-a, što je savršeno za većinu uvjeta na cesti.

Novi izgled

Ažurirani Ignis dolazi sa osvježenim izgledom koji je izražen istim Suzukijevim legendarnim SUV dizajnerskim jezikom, koji se također može vidjeti na modelima kao što su popularna Vitara ili evergreen Jimny.

Istaknuti S-amblem na prednjoj rešetki sada je okružen s četiri kromirana četvrtasta utora. Nova prednja maska daje svrhovitiji izgled i vizualno ispunjava prostor između prednjih svjetala kako bi se stvorila svijetla traka od ruba do ruba čemu poseban efekt daje okvir maske sa kromiranim naglaskom.

Svi Ignis modeli imaju dnevna svjetla koja okružuju LED projektor i proširene lukove kotača za dodatni dojam, pogotovo što Ignis ima standardni razmak od tla od 180 mm.

Ispod nove maske, dizajneri su smjestili novi glatki odbojnik, koji sada uključuje svjetla za maglu i trapezoidnu srebrnu donju zaštitnu ploču kako bi dodatno naglasili SUV izgled.

Sa stražnje strane, slična izvedba donje zaštitne ploče zamjenjuje crni umetak odbojnika prethodnog modela i osigurava prekrasan i koherentan izgled sa SUV potpisom. Dva uspravna reflektora integrirana u odbojnik zaokružuju promjene na stražnjoj strani.

Kao i prije, svi modeli imaju električno podesive bočne retrovizore u boji karoserije, dok razina opreme GLX također uključuje integrirane pokazivače smjera u retrovizorima.

Puno prostora i opreme iznutra

U usporedbi s ostalim vozilima sličnih dimenzija, Suzuki Ignis se izdvaja visokom razinom opreme, a posebno treba naglasiti i Suzukijevu nevjerojatnu sposobnost stvaranja prostrane kabine na ultra kompaktnom međuosovinskom razmaku od 2,435 m.

Osnovni GL model nudi stražnja sjedala podijeljena u omjeru 60:40, dok je kod modela sa oznakama GL+ i GLX stražnja klupa djeljiva u omjeru 50:50 sa funkcijom klizanja i podešavanja naslona. Svi Ignis modeli sa prednjim pogonom imaju prtljažnik od sasvim pristojnih 260 litara i dovoljno prostora na zadnjoj klupi, a luksuz upotpunjuju audio sustav s USB i Bluetooth vezom, kontrole na upravljaču, električni prozori, centralno zaključavanje te multifunkcijski info zaslon.

Svi modeli nadalje nude sigurnosne značajke kao što su dvostruki zračni jastuci, ABS kočnice s elektroničkom raspodjelom sile kočenja i ISOFIX točke za pričvršćivanje dječje sjedalice, a za zaštitu od otuđenja se brine elektronička blokada motora.

Novi Ignis nastavlja Suzukijevu praksu da glavne sigurnosne značajke ne ograničava na najvišu razinu opreme, što znači da su dostupne čak i onim kupcima koji se odluče za početnu razinu opreme GL.

Oni koji se odluče za najvišu razinu opreme GLX, pronaći će dugačak popis dodatnih značajki, uključujući infotainment sustav osjetljiv na dodir s ugrađenim Apple CarPlay i Android Autom. Veliki zaslon osjetljiv na dodir služi i kao monitor kamere za vožnju unatrag, dok je kamera za vožnju unatrag dopunjena stražnjim parkirnim senzorima.

Suzuki Ignis GLX će kupcima dodatno ponuditi luksuz kao što je ulaz bez ključa s pokretanjem motora na tipku, automatsku klimu te kromirane ili srebrne naglaske na parkirnoj kočnici, kvakama na vratima i gumbu mjenjača.

Dovoljno snage, mala težina

Sve verzije Ignisa opremljene su Suzukijevim novim benzinskim Dualjet motorom od 1,2 litre s električno kontroliranim varijabilnim usisnim ventilima i ubrizgavanjem u više točaka. SHVS sustav (Smart Hybrid Vehicle by Suzuki) pomaže motoru da postigne veću efikasnost goriva.

Ovaj motor isporučuje 61 kW pri 6.000 okretaja u minuti i 107 Nm pri 2.800 o/min, što u kombinaciji s masom praznog vozila od samo 860 kg znači da se Ignis nema čega sramiti u gradskoj vožnji ili na autocesti.

Motor je spojen na ručni mjenjač s pet stupnjeva prijenosa, s opcijom Suzukijevog bezstupanjskog automatskog mjenjača najnovije generacije na modelu GLX.

Nove kombinacije boja

Kako bi proslavio novi izgled Ignisa, Suzuki je dodao niz atraktivnih novih boja i kombinacija boja.

Osim osvježenih boja, dizajneri Suzukija dodali su i izbor srebrnih ili plavih detalja u kabini, ovisno o boji eksterijera, te mogućnost novih dvobojnih kombinacija boja za avanturističke vlasnike Ignisa.

Suzuki Ignis je dostupan kupcima u Hrvatskoj u auto salonu Suzuki Antares Centar u Zagrebu. Za probnu vožnju ili više informacija o Suzuki Ignis modelima nazovite naše prodajne predstavnike na telefon +385 1 5540 080 ili pošaljite e-mail na prodaja@suzuki-antarescentar.hr