Bez obzira koje doba godine najviše volite, uvijek se isplati boraviti na otvorenom i istraživati našu prekrasnu zemlju. A koji je bolji način za to od odlaska na putovanje s obitelji i prijateljima?

S našom ponudom koja štedi gorivo i prilagođena je obitelji, pronaći ćete model koji je najprikladniji da izvučete maksimum iz svoje sljedeće avanture. Evo naših 5 najboljih značajki koje će vam biti drago imati na svom sljedećem obiteljskom putu.

Satelitska navigacija

Vožnja na velike udaljenosti do mjesta na kojima nikada prije niste bili ili na koja ne idete često može biti izazov. Dakle, vrlo je važno da imate pouzdan ugrađeni satelitski navigacijski sustav na dohvat ruke.

Oslanjati se na telefon za GPS navigaciju nije uvijek pouzdano. Slaba glasnoća telefona može otežati slušanje zbog glasnih suputnika na stražnjem sjedalu, a u nekim udaljenim ili ruralnim područjima dostupnost podatkovne mreže može biti slabija ili nikakva.

Umjesto da se brinete da nećete dobro čuti upute ili da ćete zalutati, bolje je koristiti navigacijski sustav koji je instaliran i spreman za upotrebu u vašem automobilu. Osim toga, neki navigacijski sustavi imaju unaprijed programirane upute do točaka interesa, uključujući smještaj i ključne turističke lokacije.

Korištenje instalirane satelitske navigacije također znači da se ne morate brinuti da ćete potrošiti bateriju ili da morate gledati u mali ekran koji može biti nesigurno smješten. Ugrađen navigacijski sustav ima spremljene karte koje mogu lako vidjeti svi vaši putnici i nema šanse da ga omete telefonski poziv. Bateriju telefona možete čuvati za druge stvari, kao što je pronalaženje mjesta gdje ćete stati na ručak ili najboljeg mjesta za prespavati.

Učinkovitost goriva

Cestovna putovanja obično su duga. Koliko god daleko putovali, bitna komponenta vašeg automobila je učinkovitost goriva. Odabir vozila koje je ekonomično znači manje novca za punjenje goriva i više novca koje možete iskoristiti za uzbudljive stvari, poput aktivnosti razgledavanja ili dodatnog zaustavljanja na sladoledu.

Osim odabira vozila s niskom potrošnjom, na učinkovitost goriva možete znatno utjecati i načinom vožnje. Da biste saznali kako automobil učiniti još učinkovitijim, pročitajte naš blog ovdje.

Suzuki je poznat po tome što proizvodi učinkovita, ali udobna i sposobna vozila. Snažne, lagane platforme uparene su s malim dinamičnim motorima kako bi se stvorili impresivno ekonomični mali automobili i SUV vozila. Tehnologija pogona na 4 kotača pametno je uključena u Suzukijevu ponudu SUV vozila bez značajnih povećanja potrošnje goriva. Najbolji primjeri za to su Vitara 1,5 HEV 2WD i 1,5 HEV ALLGRIP sa kombiniranom potrošnjom od 5,3 l/100 km odnosno 5,8 l/100 km. Za avanture na otvorenim cestama, odlazak na plažu ili uspon na padine, Vitara ALLGRIP je vozilo koje pruža fleksibilnost i učinkovitost u velikim količinama.

Sigurnost

S obzirom na mnoge zavojite ceste i dodatni promet tijekom blagdana na koje možete naići diljem Hrvatske, sigurnost je glavni prioritet. Evo nekih od mnogih sigurnosnih značajki koje smo ugradili u naše automobile:

  • Automatski sustav kočenja pomoću radara. Automatski detektira potencijalni sudar i pruža podršku pri kočenju na 3 različita načina ovisno o situaciji.
  • Prilagodljivi tempomat. Automatski održava postavljene udaljenosti prilagođavanjem brzine automobila. Ova bi značajka bila najkorisnija za vaše putovanje na velike udaljenosti. Ne samo da smanjuje umor, već i povećava učinkovitost goriva.
  • Ograničavač brzine. Postavlja maksimalno ograničenje brzine za sigurnu vožnju unutar ograničenja brzine.
  • Upozorenje o napuštanju trake. Vibrira volan i oglašava se alarm upozorenja ako skrećete iz svoje trake.
  • Nadzor mrtvog kuta. Vidljiva i zvučna upozorenja kada je vozilo u vašem mrtvom kutu, a vi mijenjate traku.
  • Kamera za vožnju unazad. Pomaže povećati vidljivost pri vožnji unatrag.
  • Snažan strukturni integritet. Štiti vas i vaše putnike u slučaju sudara.

Potpuna specifikacija sigurnosne opreme razlikovat će se od modela do modela, dok sva nova Suzuki vozila standardno dolaze s opsežnim 5-godišnjim jamstvenim programom koji se sastoji od sveobuhvatnog 3-godišnjeg jamstva za novo vozilo koje pokriva vaše cijelo vozilo, dodatnog 2-godišnjeg produljenja jamstva za hibridni pogonski sklop i konačno Suzuki Asistencije, koja pokriva pomoć na cesti 24 sata dnevno, 7 dana u tjednu tijekom trajanja jamstva. 

Udobnost i prostor

Kada odlazite na opuštajući odmor ili divlju avanturu, vama i vašoj obitelji mora biti udobno i trebate imati dovoljno prostora da spakirate sve potrebne stvari.

Veličina vaše obitelji, vrsta odmora na koje volite ići i koliko često putujete mogu odrediti veličinu automobila koji odaberete. Važno je da vozilo koje ste odabrali može sigurno i udobno ponijeti svu vašu prtljagu i putnike. SUV-ovi poput Vitare ili S-Crossa prikladan su izbor za obiteljsko vozilo jer se prtljažniku pristupa putem stražnjih vrata, a djeljiva sklopiva sjedala mogu se prilagoditi za veće predmete.

Tu su i specijalizirani Suzuki dodaci pomoću kojih možete pričvrstiti bilo koju opremu koja vam je potrebna za vašu avanturu. To uključuje krovne nosače i priključke za bicikle za vaše ljetno istraživanje ili priključke za skije i snowboard za vaše za zimsko putovanje.

Nije samo prostor za prtljagu važan, nego su i prostor za noge, glavu, podesiva sjedala, kao i mnoštvo držača za čaše, neophodni za duge sate u automobilu. Osim toga, dok ste između zaustavljanja, dodatni držači za čaše mogu poslužiti kao kratkotrajno mjesto za odlaganje telefona i praznih paketa grickalica.

Povezivost

Na kraju, putovanje ne bi bilo potpuno bez dobrog zvuka. Mjesto s kojeg možete slušati glazbu i pjevati stihove svojih omiljenih pjesama je „must have“. To je najbolji način za održavanje razine energije i budnost vozača tijekom dugih vožnji.

Audio sustav u automobilu ima nekoliko različitih funkcija i mogućnosti povezivanja, poput tunera na zaslonu osjetljivom na dodir za pronalaženje željene radio postaje i povezivanje bez upotrebe ruku za odgovaranje na telefonske pozive u pokretu. Također možete povezati svoj telefon s automobilom (kod Suzukija to je s Apple CarPlay i Android Auto) što vam omogućuje upućivanje poziva, dobivanje uputa i slušanje glazbe putem infotainment sustava ili glasovnom naredbom.

Pristup punjenju uređaja i telefona putem USB ili AUX kabela neophodan je tijekom duge vožnje, stoga provjerite gdje su smješteni priključci u automobilu.

Sa zadivljujućim krajolikom kamo god krenete i iskustvima za svakoga, Hrvatska ima sve. Iskoristite svaku priliku da izađete, istražite i istinski uživate u našoj veličanstvenoj zemlji. Uz ovih 5 najboljih značajki i još mnogo toga, bit će vam drago što ste uložili u Suzuki za sva vaša obiteljska putovanja.

Za savjet o tome koji Suzuki odabrati za vaša putovanja, posjetite nas u autosalonu Suzuki Antares Centar u Zagrebu, na adresi Samoborska cesta 222a. Odgovoriti ćemo na sva vaša pitanja ako nas nazovete na +385 1 5540 080 ili nam pošaljite e-mail na prodaja@suzuki-antarescentar.hr