Bez obzira imate li čamac, gumenjak ili brodicu, uživanje u plovidbi morem ili jezerom neće biti potpuno bez odgovarajućeg vanbrodskog motora. Osim ako baš ne želite veslati u danima bez vjetra, vanbrodski motor je nešto što morate imati. Budući da su ove vrste motora vrlo skupe, važno je odabrati pravi za svoj brod, a kako biste mogli odabrati idealan vanbrodski motor za svoje plovilo, morate uzeti u obzir nekoliko stvari.

O čemu sve treba voditi računa pri odabiru vanbrodskog motora?

Kao što ćete vidjeti, na ovaj popis nismo stavili cijenu kao bitnu odrednicu. Iako je dosta važno ostati unutar proračuna, za odabir najboljeg rješenja vanbrodskog motora ključno je ipak dugoročno razmišljanje pa s tim u vezi treba uzeti u obzir sljedeće aspekte:

Veličina vašeg plovila

Odabir pravog vanbrodskog motora vjerojatno je jednako obeshrabrujući zadatak kao i odabir pravog broda. Nažalost, ne postoji čarobna formula za pravi izbor.

Postoji nekoliko stvari koje treba imati na umu pri određivanju prave veličine vanbrodskog motora, a veličina vašeg plovila je prilično važna informacija koja utječe na vaš izbor. 

Nepodudarnost između veličine broda i vanbrodskog motora može rezultirati nizom problema. Na primjer, ako je vanbrodski motor mali u usporedbi s vašim brodom, može se preopteretiti i brzo se istrošiti. To bi također moglo dovesti do potencijalnih sigurnosnih problema, kao i problema prilikom glisiranja.

S druge strane, veliki motor na malom brodu može uzrokovati pregrijavanje i pregaranje svjećica.

Tip vanbrodskog motora

Vanbrodski motori dolaze u dvije varijante: dvotaktni i četverotaktni. Mnogi nautičari vjeruju da odabir između dvotaktnog i četverotaktnog u konačnici ovisi o vašem načinu plovidbe i očekivanjima. I u pravu su.

Na primjer, ako brodom idete na povremene izlete, dovoljan vam je dvotaktni motor, koji je lagan, pristupačan i jednostavan za popravak. Međutim, ako od vašeg plovila očekujete performanse prepune snage kako biste mogli ploviti na velike udaljenosti, trebali biste se odlučiti za četverotaktni motor.

Osnovna razlika između dvotaktnih i četverotaktnih motora je u vrsti, odnosno načinu korištenja goriva. Četverotaktni motori koriste za pogon samo benzin, dok dvotaktni motori rade s mješavinom benzina i ulja (dodano ne gorivu, već samom motoru), što rezultira boljom ekonomičnošću goriva.

Nije tajna da je tehnologija uvelike promijenila pomorsku industriju. Mnogo toga što smo nekada znali o 2- i 4-taktnim motorima promijenilo se posljednjih godina. U prošlim godinama, četverotaktni motori nisu bili tako sportski i orijentirani na performanse kao dvotaktni. U usporedbi s četverotaktnim, dvotaktni motori su bili lakši, imali su brže ubrzanje i bili su manji i prenosiviji. Iz tih razloga, dvotaktni su dugo godina dominirali tržištem.

Unatoč tome, glavni problem dvotaktnih motora bila je veća potrošnja goriva, kao i više štetnih emisija što je dovelo i do zakonskih ograničenja za dvotaktne motore. Ljudi stoga radije odabiru četverotaktni motor zbog njegove učinkovitosti, manje potrošnje goriva i niže emisije. Četverotaktni također imaju tendenciju da rade glatko i tiše u usporedbi s dvotaktnim.

U posljednjih 15 do 20 godina, međutim, i 2- i 4-taktni motori postigli su značajna poboljšanja u kvaliteti, emisijama i performansama pa su danas oba proizvoda usporediva što se tiče tehničkih prednosti.

Vrste ubrizgavanja goriva

Vanbrodski motori koriste jedan od tri sustava ubrizgavanja goriva: izravno ubrizgavanje goriva (DFI), elektroničko ubrizgavanje goriva (EFI) i sustav sa rasplinjačem. Jedna od primarnih razlika između tri vrste je način na koji djeluju.

Sustavi sa rasplinjačem su najstariji, ali imaju neke nedostatke te zaostaju za DFI i EFI u pogledu ekonomičnosti potrošnje goriva.

DFI sustavi ubrizgavaju gorivo izravno u cilindre motora, dok se motori sa rasplinjačem oslanjaju na protok zraka i količinu goriva koji ulaze u motor.

EFI se odnosi na motor koji kontrolira ubrizgavanje zraka i goriva pomoću elektroničkih sustava.

Od ove tri vrste ubrizgavanja goriva, sustavi sa rasplinjačem su najjeftiniji. Međutim, kada uspoređujete sve kvalitete, i EFI i DFI proizlaze kao bolji izbori.

Konjske snage

Koji je najbolji način da odredite savršene konjske snage za svoj brod? Za početak postavite si nekoliko osnovnih pitanja:

  • Kakvu brzinu plovidbe imate na umu?
  • Kakav trošak goriva očekujete?
  • Koliko putnika želite prevesti?

Kad budete sigurni u odgovore, morat ćete razmotriti veličinu svog broda. Ovdje donosimo raščlambu potrebnih konjskih snaga u odnosu na veličinu broda:

  • Za manje brodove, kao što su gumenjaci, čamci i jedrilice za plovidbu jezerom i manjim vodenim površinama biti će dovoljan motor sa najviše 10 KS.
  • Duži, lakši brodovi od 10-15-stopa, od stakloplastike ili aluminijski brodovi, zahtijevaju raspon od 15-20 KS za dobru vuču.
  • Brodovima u rasponu od 15 do 25 stopa potrebna je snaga od 75-90 KS što će biti dovoljno za ležerne aktivnosti poput obalnog ribolova. Međutim, ako želite ići brže i putovati dalje, trebat će vam gotovo 300 KS za istu duljinu broda.
  • Brodovi preko 25 stopa dobro rade s dva vanbrodska motora u rasponu od 200-300 KS (umjesto jednog vanbrodskog). Ova dodatna snaga pomaže vam da brzo prijeđete udaljenost i brzo se vratite.

Ako niste sigurni koji vanbrodski motor odabrati ili imate pitanja u vezi vanbrodskih motora i plovila, stručno osoblje tvrtke Suzuki Antares Centar rado će vam dati savjet i preporuku što odabrati. Osim Suzuki vanbrodskih motora, tvrtka Antares Centar nudi i velik izbor dodatne nautičke opreme te originalne Suzuki rezervne dijelove.