Suzuki Vitara jedan je od prvih kompaktnih SUV-ova koji se pojavio na tržištu, a proslavio se svojom pouzdanošću i robusnošću. Najnoviji Suzuki Vitara Hybrid zadržao je crossover formu te je uz evoluiranu vožnju na cesti razvio i neke dodatne terenske sposobnosti. Iako nije dizajniran za svakodnevnu vožnju po jako teškom terenu poput nekih drugih Suzuki modela, još uvijek može vrlo dobro savladati i zahtjevnije neravnine uz pogon na sva četiri kotača.

Novi Suzuki Vitara Hybrid zadržao je svoj prepoznatljiv kockasti oblik, a manje promjene na Vitarinoj vanjštini donijele su joj moderniju vibru. To se odnosi na redizajnirani prednji odbojnik i okomito postavljene letvice rešetke motora, LED stražnja svjetla, prepoznatljive kotače od legure i poboljšani izbor boja. Ravne linije eksterijera pridonose tradicionalnijem izgledu u odnosu na ostale modele automobila. Dodatno ažuriranje u modelu za 2021. godinu odnosi se na nova LED prednja svjetla i 48-voltnu električnu pomoć blagog hibridnog sustava. 

  • Benzinska snaga – Iako SUV-ovi obično bolje ubrzavaju s dizelskim motorima, Suzuki postiže bolju izvedbu sa postojećim 1,4-litrenim benzinskim motorom s turbopunjačem. Dodani 48-voltni hibridni sustav brine se za poboljšanje učinkovitosti i još malo dodatnog poticaja. 
  • Savršeni zavoji – Vitarino tijelo i dalje se dobro ponaša kroz zavoje, što smanjuje bacanje putnika unaokolo. Suzuki Vitara Hybrid zrači povjerenjem dajući do znanja vozaču da može računati na udobno krstarenje, posebno na velikim udaljenostima.
  • Velikodušna oprema – Svaka Vitara ima klimu s automatskom kontrolom, adaptivni tempomat, DAB radio, Bluetooth povezivost i 16-inčne naplatke od legure. Kupci mogu izabrati jedan od paketa opreme prema svojim zahtjevima ili preferencijama. Jači paketi uključuju, na primjer, nadzor mrtvog kuta, veće legure od 17 inča i zatamnjena stražnja stakla.
  • Superiorna unutrašnjost – Ulazak u novi Suzuki Vitara Hybrid je poput ulaska u ispolirani svijet ispunjen najfinijim dodacima koji nudi prostranstvo i u kojem ćete svaki gumb, ručicu i tipku pronaći na očekivanom mjestu. Vozači će uživati u interijeru od kojeg će se teško rastajati.
  • Veliki prtljažnik – Vitara ima jedan od većih prostora za prtljagu u klasi. S niskim otvorom lako je dostupan za utovarivanje glomaznih ili teških predmeta. Ako vam je potrebno više dodatnog prostora, stražnja sjedala se mogu podijeliti i preklopiti tako da se dobije gotovo ravan utovarni prostor.
  • Udobna pozicija za vožnju – Za pohvalu su različiti načini na koje se Vitarino vozačko sjedalo i upravljač prilagođavaju vozačima kako bi se udobno smjestili. Zahvaljujući visoko postavljenom položaju, vidljivost prema naprijed kod ovog kompaktnog SUV-a je daleko bolja nego kod uobičajenog obiteljskog hatchbacka.
  • Podrška za sigurnost – Vitara ima Suzukijev napredni sustav za detekciju prema naprijed, koji koristi monokularnu kameru i laser spojen na vjetrobransko staklo. Sustav otkriva i identificira pješake i oznake voznih traka na srednjim i velikim udaljenostima. Automobil također ima laserski senzor za kratke udaljenosti i noćno otkrivanje kako bi pružio izvrsnu sigurnost za vozača i putnike.
  • Hibridni sustav – Novi hibridni sustav sastoji se od 48V ISG (integrirani starter generator) elektromotora, DC/DC pretvarača 48-12V i 48V litij-ionske baterije. Automobil ima sveobuhvatnije napajanje nego što je standardno 12V napajanje, što povećava energiju prikupljenu usporavanjem kao i količinu pomoći elektromotora kako bi se smanjila potrošnja goriva i povećale performanse vožnje.
  • Performanse na svakom terenu – Suzuki Vitara će vas spremno pratiti u svim vašim budućim pothvatima. Ovaj višenamjenski automobil spreman je za izazove na raznim površinama i svim vremenskim uvjetima. Pri tome mu pomaže pogon sa jakim okretnim momentom i učinkovitost BOOSTERJET motora. Dobro je opremljen prepoznatljivim ALLGRIP sustavom pogona na 4 kotača. Autentični geni Suzuki SUV-a proizvode radost za volanom koja će biti još veća kad osjetite vrhunski kontakt s podlogom u svakom trenutku.

Ukratko, iako postoji gomila drugih kompaktnih SUV-ova koji se čine puno glamurozniji, a neki od njih se trude biti sportskiji, ovaj Suzuki Vitara Hybrid nećete moći zaobići. To je automobil koji uspješno pogađa svoj glavni cilj, a pritom je još i zabavan i praktičan te zato zaslužuje sve pohvale. 

Kontaktirajte Suzuki Antares još danas kako biste se domogli potpuno nove Suzuki Vitara Hybrid.