Ako ste novi vozač, sigurno ste željni okušati se u potpuno novom automobilu. Uzbuđenje koje ćete osjetiti kad prvi put sjednete u svoj novi auto te navala adrenalina kad prvi puta stisnete gas, nemjerljivi su. Međutim, većina novih vozača prolazi kroz tipične poteškoće kad prvi put voze svoje vozilo. Kad mladi vozači počnu voziti, često nisu sigurni u sebe i muče ih pitanja poput:

 • Vozim li preblizu drugih vozila?
 • Jesam li u sredini trake?
 • Hoću li uspjeti krenuti na uzbrdici, a da automobil ne klizne unatrag?
 • Koje je ovdje ograničenje brzine?

Ovakve nedoumice mogu prilično zakomplicirati vožnju mladom vozaču. Kako bi vam olakšali i riješili vaše početne probleme s automobilima, naša nova auto kuća u Zagrebu može vam pomoći i ponuditi neke od izvrsnih modela Suzuki automobila koji posjeduju neke vrlo zgodne performanse, korisne mladim vozačima. Iako su vrlo pristupačni cijenom, Suzuki automobili neće žrtvovati vrhunske performanse i udobnost za mlade vozače i početnike koji kupuju svoje prvo vozilo.  

Što određuje sigurnost u automobilima za nove vozače?

Općenito, automobili su onoliko sigurni koliko dobro štite vozača i putnike u slučaju nesreće.  Većina današnjih automobila trebala bi imati značajke koje sprječavaju vozače da se nađu u nevolji. Kad kupujete prvi automobil, preporučamo provjerite ima li slijedeće značajke:

 • Kočioni sustav protiv blokiranja (ABS),
 • Elektronička kontrola stabilnosti (ESC) i
 • Automatsko kočenje u nuždi (AEB) 

To su neke od ključnih značajki na koje treba paziti pri kupnji prvog automobila. Osim toga, uvijek je prikladnije odabrati jednostavan i udoban automobil koji možete voziti u gradu ili na selu, a da je lagan za vožnju u uskim prolazima kao i na širokim cestama. Vjerujemo da bi automobili trebali biti ekonomični za održavanje i laki za vožnju, ali zbog toga ne bi trebali biti ništa manje uzbudljivi. Zato smo u Suzuki Antares Centru sastavili popis najboljih Suzuki automobila za kupnju imajući na umu sve značajke koje su važne početnicima i mladim vozačima.

 1. Suzuki Swift hybrid

Za početak, zašto vaš prvi automobil ne bi imao niže emisije CO2? Odabir modela Suzuki Swift Hybrid omogućuje vam da budete ekološki prihvatljivi. Ovaj se automobil među ostalima ističe svojim stilom, brzinom i odazivom, što ga čini zabavnim za vožnju s uzbudljivijim značajkama i hibridnom tehnologijom. 

Mladi vozači i početnici susrest će se motorom od 83 KS, s emisijom CO2 manjom od 106 g/km, koji će im omogućiti uzbudljivu vožnju bez ikakvog kompromisa kada se radi o performansama. Najvažnije što se ističe kod ovog Suzuki hibrida su njegove sigurnosne značajke koje početnicima čine vožnju ugodnijom, ali ne treba zaboraviti i dodatne značajke poput:

 • Automatsko kočenje u nuždi
 • Upozorenje i sprječavanje napuštanja trake
 • Monitor mrtvog kuta
 • Upozorenje o stražnjem unakrsnom prometu
 • Prepoznavanje prometnih znakova
 • Stražnji parkirni senzori

Postanite vlasnik ovog automobila sofisticiranog dizajna i skladne kombinacije elegantnog i sportskog.

 1. Suzuki Ignis

Suzuki Ignis je prepoznatljiv mali automobil, urbani crossover s dobro izgrađenim SUV stilskim oblikovanjem. Kompaktan je, lagan i učinkovit te ima veliku osobnost koja će se svidjeti avanturističkom duhu mladog vozača. Dok vanjštinom Ignis sigurno izgleda minijaturno te je dovoljno malen da se bez ikakvih poteškoća ugura u bilo koji prostor, iznutra je zapanjujuće prostran. 

Kada pogledate ovaj automobil, svaki detalj koji vidite stimulira vaša osjetila, od osnovnog koncepta dizajna do kultne osobnosti kakav nema niti jedan drugi automobil. Suzuki Ignis je crossover s jednostavnim, ali atraktivnim značajkama te svestranom funkcionalnošću, što ga čini pravim izborom za nove vozače.

 1. Suzuki Vitara

Suzuki Vitara nipošto nije dosadna kutija na kotačima – to je kompaktni SUV sa pet sjedala dizajniran da bude pristupačan, praktičan i jednostavan za vožnju. Suzukijeva hibridna tehnologija budućnosti smanjuje potrošnju goriva i povećava performanse vožnje, što Vitaru čini izvrsnim izborom za početnike i mlade vozače. 

Vozač Suzuki Vitare opremljene upozorenjem o kočenju s dva senzora te upozorenjem o napuštanju trake, može se osjećati puno sigurnije za volanom, dok ALL GRIP tehnologija pogona na sva četiri kotača omogućuje mladim vozačima da se uhvate u koštac s oštrim cestama i teškim uvjetima za vožnju. Izvrsna ekonomičnost potrošnje goriva i niže emisije CO2 pomoći će da vas Vitara odvede nekoliko kilometara dalje bez potrebe da često punite spremnik.

Jeste li spremni sjesti u svoj novi Suzuki automobil u našoj novoj auto kući u Zagrebu?  Za više informacija obratite se Suzuki Antares Centru  ili na  prodaja@suzuki-antarescentar.hr.