Mnogi parovi u potrazi za novim autom često se ne mogu složiti koji bi model odabrali. Složili ste se da želite novi auto, ali se ne možete složiti oko različitih stvari koje su vam važne. 

Sve obično počinje s veličinom. Auto mora biti odgovarajuće veličine, ali jednostavan za vožnju. Treba biti dovoljno prostran za izlete s prijateljima i obitelji, ali i za prijevoz razne vrste prtljage ili tereta. Osim toga, mora biti jednostavan za korištenje, ali pun najnovijih korisnih tehnologija. Vožnja mora biti profinjena i udobna na dugim putovanjima, ali i zabavna i brza kada ste raspoloženi. Opet, mora biti lagan za vožnju, ali ekonomičan. 

Sve su to imali na umu tvorci novog Suzuki S-Crossa. Iako ćete već na prvi pogled prepoznati njegov tipični SUV karakter, Suzuki S-Cross ne čini samo robustan izgled. Baš kao što biste očekivali od Suzuki SUV-a, on je vrlo samouvjeren i sposoban u svim uvjetima na cesti. 

Sve varijante S-Crossa opremljene su snažnim 1,4-litrenim benzinskim motorom s turbopunjačem, koji besprijekorno radi u kombinaciji s 48-voltnom hibridnom Suzukijevom tehnologijom. Elektromotor pomaže benzinskom motoru kada je pod stresom, kao na primjer prilikom ubrzavanja ili uspona na brdo, a onda, energiju stvorenu tijekom usporavanja koristi kako bi napunio bateriju. Rezultat: dobivamo energične performanse s jakim izlaznim zakretnim momentom te izvrsnom ekonomičnošću, što znači da ćete i najduže vožnje obaviti bez napora, uz značajno smanjenje troškova goriva.

Emisija ugljičnog dioksida od samo 120 grama po kilometru pridonosi očuvanju okoliša, a hibridni pogon će vam uvijek biti pri ruci, bez dodatnih troškova. Nevjerojatno je što sve dobivate, a dobra je vijest da to nije sve. Ako se odlučite za verziju s Allgrip Select sustavom pogona na četiri kotača, dobit ćete automobil koji pokreće pogon na dva kotača kada treba biti učinkovit, a kada to uvjeti zahtijevaju, uključuje pogon na sva četiri kotača. Osim toga, Suzuki S-Cross je dostupan s ručnim ili automatskim mjenjačem. 

Međutim, ako S-Cross opišemo samo kao SUV, prikazati ćemo tek jednu stranu medalje. Točno je da S-Cross doista izgleda grubo kao pravi SUV. Istina je da se u njemu sjedi visoko, tako da i vozač i putnici imaju jasan pregled ceste pred njima. Neporecivo je da pruža taj urođeni osjećaj sigurnosti koji može dati samo SUV. Međutim, u ovom S-Crossu, Suzuki je uzeo sve navedene najbolje kvalitete SUV-a i ugradio ih u udoban paket fokusiran na cestu. To znači da S-Cross pruža veću udobnost pri brzinama na autocesti, ali i omogućuje bolje rukovanje na zavojitim cestama, na što još treba dodati iznimne performanse i ekonomičnost vozila. 

Nadalje, u ovom autu postoji tehnologija koja vam olakšava život. Čim sjednete unutra, suočeni ste s ogromnim središnjim zaslonom. Sve varijante modela dolaze s Apple Car Play i Android Autom, tako da se vaš telefon sam povezuje čim je paljenje uključeno, a dosta svojih aplikacija možete na siguran način koristiti putem zaslona automobila ili putem glasovne aktivacije. Na središnjem zaslonu se prikazuje i slika prostora dobivena od 360 stupanjske kamere. U kombinaciji sa standardnim prednjim i stražnjim parkirnim senzorima, bez obzira gdje se automobil nalazi, uvijek ćete vidjeti sve što je oko vas.

To znači da nema potrebe brinuti se o uskim prostorima ili da ćete udariti u objekt iza sebe. Osim toga, S-Cross je prepun opreme koja dolazi kao standardna, baš kao što biste očekivali od Suzukija. Automatska prednja svjetla i brisači vjetrobranskog stakla, dvozonski automatski klima-uređaj, grijana prednja sjedala, prednji i stražnji parkirni senzori te ulaz i pokretanje motora bez ključa, samo su neke su od stvari koje će vam olakšati duga putovanja, ali i svakodnevicu, bez dodatnih troškova. Centralni informacijski zaslon smješten između instrumenata pruža sve dodatne informacije koje su vam potrebne te omogućuje postavljanje nekih značajki automobila, što će posebno usrećiti tehnofile među nama.

U unutrašnjosti automobila, bez obzira gdje sjedite, imat ćete puno prostora, kao i odličan osjećaj sjedenja na povišenom uz preglednost koju pruža. Prostrana kabina pruža dovoljno mjesta čak i za one koji nose XXL brojeve. Bonus je i ogroman dvostruki klizni panoramski krov koji dolazi u najjačoj verziji opreme. Trebate li prostor za prtljagu, prostrani prtljažnik od 430 litara zadovoljiti će većinu vaših potreba, a lako se može proširiti i do 1230 litara. Dodatnu fleksibilnost prtljažnog prostora omogućuje djeljiva stražnja klupa. Naravno, osjećat ćete se vrlo sigurno znajući da ste vi i vaši putnici zaštićeni najnovijom proaktivnom sigurnosnom opremom, koja je standardno uključena, koji god model odabrali.  

Dakle, sada, pri odabiru novog automobila, sve oko čega se stvarno trebate složiti je hoćete li odabrati ručni ili automatski mjenjač i koja vam se boja najviše sviđa.

Ako želite saznati više o novom Suzuki S-Crossu, pogledajte OVDJE. 

Posjetite nas u autosalonu Suzuki Antares Centar u Zagrebu, na adresi Samoborska cesta 222a. Nazovite nas na +385 1 5540 080 ili nam pošaljite e-mail na prodaja@suzuki-antarescentar.hr