Snalaženje u svijetu kompaktnih SUV-ova može izgledati kao previše naporan zadatak. No, ako tražite uzbudljiv auto umjesto dosadnog sanduka na kotačima, onda će Suzuki Vitara biti pravi izbor za vas. Vitara je poznata po zdepastom, robusnom izgledu koji zrači povjerenjem u bilo kojoj situaciji. To je jedan od rijetkih crossovera koji zapravo ispunjava ono što obećava. Vitara je istinski majstor off-road vožnje, ako odaberete jedan od modela s ALLGRIP pogonom na sva četiri kotača, dok se istovremeno osjeća pribrano i na otvorenoj cesti. Postoji mnogo značajnih stvari koje svakako treba naglasiti o hibridu Suzuki Vitara: to je kompaktan SUV s pet sjedala, dizajniran da bude pristupačan, praktičan, jednostavan za upotrebu i još mnogo toga što će vam olakšati život.

Izgled

Uvijek se može raspravljati o stilovima, ali Vitara posjeduje jedan od boljih Suzukijevih dizajna modernog doba. Izgled ovog automobila je daleko od replike dizajna nekog drugog modela. Njegov klasičan oblik i zdepast izgled su nešto što bi se očekivalo od SUV-a.

Oprema

Nekima možda izgleda malo previše jednostavno iznutra, ali Suzuki nastoji biti velikodušan sa izborom standardnih razina opreme za Vitaru. Svi modeli imaju DAB digitalni radio s USB i Bluetooth vezom, sedam zračnih jastuka, aluminijske kotače, adaptivni tempomat, visokokvalitetni automatski klima-uređaj te u potpunosti LED svijetla (prednja i stražnja), među ostalim značajkama. Modeli s jačim specifikacijama dolaze sa 17-inčnim aluminijskim kotačima, nadzorom mrtvog kuta, grijanim sjedalima, Android Autom i Car Playom. Osim toga, Suzuki Vitara može imati prednje i zadnje parking senzore, panoramski krov, a popis ostale opreme je zaista zavidan.

Motori

Vitarin visokoučinkoviti pogonski sklop pogonjen novim 1.4 BOOSTERJET motorom (K14D) sadrži sljedeće značake: 

  • Turbo motor s izravnim ubrizgavanjem ima turbo punjač s hladnjakom koji tjera stlačeni zrak u cilindre čime omogućuje maksimalni okretni moment čak i pri niskim okretajima motora. Sustav izravnog ubrizgavanja, elektronski regulirani sustav promjenjivog otvaranja ventila (VVT), recirkulacija ohlađenih ispušnih plinova (EGR) te veći omjer kompresije dodatno povećavaju učinkovitost motora, odnosno smanjuju potrošnju goriva.
  • Integrirani starter generator ili ISG – Zamjenjuje konvencionalni starter motora i alternator. Pomaže vozačima u pokretanju i ubrzanju automobila pomoću električne energije što zauzvrat štedi gorivo.
  • Regenerativno kočenje – je mehanizam za regeneraciju energije koji koristi kinetičku energiju izgubljenu tijekom usporavanja za punjenje baterije automobila.

Sigurnost

U asortimanu Suzuki Vitara hibrida vozačima je omogućeno bogato iskustvo autonomne sigurnosne tehnologije. To uključuje upozorenje i pomoć pri zadržavanju u prometnoj traci, nadzor mrtvog kuta, automatsko kočenje u nuždi i upozorenje na promet iza vozila.

  • Prilagodljivi tempomat kontroliran pomoću radara: Pretpostavimo da je vozilo ispred vas. U tom slučaju prilagodljivi sustav tempomata primjenjuje milimetarsku tehnologiju odašiljanja i prijema radarskih valova koja pomaže da vaš Suzuki Vitara Hybrid automatski održava udaljenost između vozila, prema jednoj od tri moguće postavke. Ako ispred vas nema vozila, sustav zadržava brzinu iznad 40 km/h koju je zadao vozač.
  • Kontrola brzine: Uključuje stalni nadzor brzine, nadzor brzine vozila ispred te kontrola ubrzanja.
  • Sedam ZRAČNIH JASTUKA: Vaša vožnja bit će sigurnija jer je automobil opremljen zračnim jastucima, što uključuje standardne SRS zračne jastuke za vozača i suvozača te prednje SRS bočne zračne jastuke koji ublažavaju udarce u slučaju bočnih sudara. Osim toga ovdje su i SRS zračni jastuci koji umanjuju udarce u predjelu glave te jedinstveni SRS zračni jastuk dizajniran za smanjenje udaraca u noge vozača.
  • Upozorenje na promet Iza automobila: Prilikom vožnje unatrag, do brzine od 8 km /h, Vitara koristi dva stražnja senzora za pomoć vozaču, upozoravajući ga na približavanje nadolazećih vozila s obje strane automobila. Vozač dobiva vizualno upozorenje na multi-info zaslonu i zvučnu signalizaciju upozorenja ako je vozilo uočeno. To značajno pomaže vozaču da se kreće što je moguće sigurnije pri vožnji unatrag.

Ukratko, Suzuki Vitra Hybrid je automobil koji ima sve što je potrebno, sa puno dodataka koji ga čine i zabavnim i praktičnim, što je vrijedno pohvale. Suzuki uvijek nudi nešto drugačije od ostalih što ga čini zanimljivim za vožnju.

Posjetite našu web stranicu za više informacija o fantastičnoj Suzuki Vitara Hybrid. Javite se u Suzuki Antares već danas.