Iako u posljednje vrijeme fizičke trgovine bilježe pad prometa, uglavnom zahvaljujući porastu e-trgovina i kupnje putem interneta, autosaloni će uvijek imati visoku razinu posjetitelja u poslovnicama, a ne samo na internetu.

To je uglavnom zato što je kupovina novog automobila po svojoj prirodi nešto što želimo učiniti osobno, a postupak kupnje zahtijeva postavljanje raznih pitanja, vizualne provjere i probne vožnje prije nego što se odlučite rastati od novca koji ste predvidjeli za nabavku automobila.

Pri tome ogromnu ulogu ima auto kuća, odnosno kvalitetan autosalon. Bilo da kupujete novi službeni automobil ili vam je potreban novi karavan za vašu obitelj, važno je znati kako izgleda pristojan trgovac prije nego što krenete u taj proces. Ako tražite novi automobil, pogledajte što bi idealan zastupnik vašeg omiljenog brenda trebao imati.

Reputacija

Bilo da se odlučite za noviju tvrtku ili za starijeg trgovca automobilima, morate pronaći onu koja ima dobru reputaciju.

Etablirani trgovci imaju svoje stalne kupce koji se vraćaju iz godine u godinu zahvaljujući njihovoj sveobuhvatnoj postprodajnoj usluzi o kojoj će vam mnogi posvjedočiti, dok će se oni novi pokušati probiti raznim pogodnostima, očekujući da ćete im se vratiti.

Što god odabrali, svakako odaberite trgovca s dobrom reputacijom. Iako je vjerojatnije da će vas stariji trgovci privući bogatim iskustvom, noviji bi mogli imati kvalificiran i vješt tim koji je već pružio prvoklasnu uslugu ljudima koje poznajete.

Poslušajte mišljenje drugih kupaca koji su već bili tamo da biste dobili ideju o tome što se nudi.

Raspoloživost opcija

Iako, zbog trenutnog manjka vozila, to postaje sve teže, uspješni autosaloni stalno će ažurirati svoje narudžbe aktualnih modela i pobrinuti se da na vrijeme dobiju najnovije modele sa posljednjom tehnologijom. Kao kupac automobila, poželjet ćete vozilo sa svim opcijama koje vam trebaju, od ekonomičnosti potrošnje goriva do značajki koje pridonose udobnosti vozača i sigurnosti putnika. 

Potražite trgovca koji ima izbor modela sa više opcija koje možete odabrati.

Probna vožnja

Ako kupujete visokokvalitetni novi automobil, očekujete da će vam autosalon omogućiti sve odgovarajuće provjere kako bi mogli donijeti pravu odluku na temelju vlastitog iskustva, u skladu s onim što očekujete od svog novog automobila.

U autosalonu ćete detaljno pregledati izloženi automobil te steći dojam o njegovoj udobnosti ili praktičnosti, ali tek u probnoj vožnji moći ćete osjetiti sve čari novog automobila i dobiti pravi osjećaj što kupujete. 

Zato, prije posjete autosalonu, prvo provjerite možete li isprobati automobil u vožnji, a ne samo u izložbenom prostoru.

Usluge

Koje se usluge nude u salonu osim prodaje? Postoji li postprodajni centar za korisnike? Postoji li servisni odjel gdje možete dovesti automobil ako nešto pođe po zlu? Automobil koji odaberete trebao bi vam služiti kroz dulje vrijeme, tijekom kojeg će zahtijevati redovno održavanje i provjere u jamstvenom roku i izvan njega, ali i popravke limarije u slučaju nezgoda.

Dobar autosalon imat će niz usluga na licu mjesta kojima možete pristupiti kao kupac tijekom čitavog razdoblja upotrebe automobila. 

Za koji god se autosalon na kraju odlučite, svakako potražite onaj koji vam pruža prvoklasnu uslugu od početka do kraja pa i dalje. Suzuki Antares Center autosalon u Zagrebu, na novoj lokaciji nudi sveobuhvatnu uslugu svim vlasnicima Suzuki automobila. Za savjete u vezi kupovine novog Suzuki automobila kontaktirajte nas na 01/5540 080, a za savjete o korištenju nazovite servis na 01/5540 090.